FxPro Förvärvar Spot FX Aggregator

11 september 2014, London. FxPro Group Ltd (FxPro) har förvärvat spot FX aggregat Quotixpå ett sätt som ger företaget full kontroll över tillhandahållandet av sin FX likviditet och gör det möjligt att tillhandahålla mer institutionellt fokuserade tjänster.

Det nya företaget kombinerar FxPros omfattande kunskap om detaljhandelns FX-marknad och Quotixs teknik, vilket innebär förbättrad handel och snabbhet, samt övergripande likviditet och prissättning för sina kunder som handlar på antingen MT4- eller cTrader-plattformarna.

Detta är ett annat steg mot att FxPro blir en allt-i-ett FX-leverantör, eftersom de nu kan erbjuda spot-FX-aggregering och likviditet, samt mäklartjänster till institutionella kunder och andra mäklare.

"Eftersom vi fortsätter växa exponentiellt över hela världen, är likviditeten avgörande för att vi kan erbjuda de bästa priserna för våra kunder. Detta nya förvärv gör att FxPro kan diversifiera och öppna fler dörrar när vi börjar erbjuda främsta-av-främsta, aggregering och likviditetstjänster. Framförallt kommer det att innebära förbättrad prissättning för kunder. Vi har för närvarande tolv likviditetsleverantörer och syftar till att öka detta antal. Genom att förvärva Quotix kommer vi också att vara starkare att arbeta närmare med våra befintliga likviditetsleverantörer och ta fram nya."Charalambos Psimolophitis, VD på FxPro.

Förvärvet är FxPros första köp av en teknikleverantör och visar företagets engagemang att investera i innovativ ny teknik som förbättrar sitt likviditetsdjup.

"Att förvärvas av en av världens största online-FX-mäklare är ett spännande strategiskt drag för Quotix. Det finns uppenbara synergier att få, till exempel förmågan att dela FxPros stora tekniska resurser, vilket hjälper oss att växa till nya marknader." Evgeny Sorokin, VD på Quotix.
Speakers
Charalambos Psimolophitis
aboutUs_teamCEO
Ilya Holeu
aboutUs_teamMarketing
Tillbaka till alla Pressmeddelanden