Jim Sutcliffe Utnämnd Ordförande

FxPro Financial Services Ltd (FxPro), en ledande global detaljhandelsmäklare i FX och CFD, tillkännager idag utnämningen av Jim Sutcliffe som icke-verkställande ordförande. Han antar rollen i juni 2010.

Jim Sutcliffe ger en rikedom av internationell erfarenhet som pågått över 30 år på några av de ledande namnen på marknaden. Han gick till Prudential som aktör 1976 och fortsatte att hålla ett antal ledande roller i Storbritannien och dess amerikanska dotterbolag, som kulminerade i VD i Prudential UK 1994-1997. Han var också vice ordförande från 1997 till 1999 av Liberty International plc, nu Capital Shopping Centers Group plc, ett av Storbritanniens ledande börsnoterade fastighetsbolag i FTSE 100.

Jim Sutcliffe Tidigare VD för Old Mutual PLC

Senast var Sutcliffe VD för Old Mutual plc från början av 2001 till mitten av 2008. Han var ansvarig för att växa verksamheten internationellt i Asien, Europa och USA samt stärka den sydafrikanska försäkrings- och bankverksamheten i sin roll som ansvarig för detta FTSE 100 internationella livförsäkringsbolag och kapitalförvaltningsbolag.

Jim Sutcliffe är för närvarande en senior rådgivare till CVC Capital Partners, en icke-verkställande direktör för Lonmin plc och Sun Life Canada, en direktör för Financial Reporting Council, samt ordförande för Actuarial Standards Board. Han fungerade också som chef för Nelson Mandela Legacy Trust (Storbritannien).

Panagiotis Xydas, Verkställande Direktör för FxPro kommenterade,

"FxPro är mycket nöjda med att ha detta mycket viktiga möte. Vi ser fram emot att välkomna Jim till vårt team och utnyttja hans omfattande erfarenhet för att gynna vår verksamhet i en tid av spännande tillväxt och utveckling. 2010 är att skapa ett spännande år och jag har ingen tvekan om att Jim kommer att göra ett betydande och värdefullt bidrag, eftersom FxPro fortsätter att utveckla sin förmåga att uppfylla vårt mål att vara i framkant av den här marknaden."
Speakers
Charalambos Psimolophitis
aboutUs_teamCEO
Ilya Holeu
aboutUs_teamMarketing
Tillbaka till alla Pressmeddelanden