Michael Sarris Icke-verkställande Direktör

FxPro Financial Services Ltd (FxPro), en ledande global återförsäljare i FX och CFD, meddelar idag att Michael Sarris utnämns till Icke-verkställande Direktör. Han antar rollen den 1 september 2010.

Michael Sarris ger en stor mängd internationell ekonomisk erfarenhet som förvärvats över 35 år i ett antal viktiga och höga positioner. 1972 började han sin karriär i forskningsavdelningen på Cyperns centralbank innan han flyttades till Cyperns bank 1974 för att arbeta med planering och projektanalys. Han gick med i Världsbanken 1975, där han var kvar till sin pension som avdelningsdirektör i slutet av 2004.

Under sin karriär vid Världsbanken omfattade hans arbete ett brett spektrum av sektorer i Afrika, Latinamerika och Östasien. Hans ansvar innefattar rådgivning om politiska frågor för ekonomisk och social utveckling, skapande av program för strukturreformer, övervakning av bankens landsstrategier och utveckling av den ekonomiska politiska dialogen mellan banken och de nationella myndigheterna i länder som söker Världsbanken hjälp.

Utnämnd finansminister av Republiken Cypern

I september 2005 utsåg Republiken Cyperns president honom som finansminister, där han tjänstgjorde till regeringens förändring i mars 2008. Under sin tjänstgöring förberedde Cypern för och framgångsrikt införde euron som sin nationella valuta.

Panagiotis Xydas, Verkställande Direktör för FxPro kommenterade,

"FxPro är mycket glada för att ha detta viktiga och högkalibrerade möte. Vi ser fram emot att välkomna Michael till vårt team och hans oöverträffade kompetens som uppstått under en lång och framgångsrik karriär med Världsbanken och som finansminister kommer att vara till stor nytta för vår verksamhet vid en tid av spännande tillväxt och utveckling. Jag är säker på att Michael kommer att göra ett betydande och värdefullt bidrag, eftersom FxPro fortsätter att utveckla sin förmåga att erkännas som världens främsta Fx-mäklare."
Speakers
Charalambos Psimolophitis
aboutUs_teamCEO
Ilya Holeu
aboutUs_teamMarketing
Tillbaka till alla Pressmeddelanden